Gin & Grappa

Gin en tonic’s

Gin is de geestverwant van de jenever en waarschijnlijk is rond dezelfde tijd als de jenevers  gestart met de productie. Veel van de gin’s komen uit Engeland waar en gin en tonic aan het eind van de middag heel gebruikelijk is.
Tegenwoordig worden gin’s in veel andere landen gemaakt zoals Amerika, Frankrijk, Duitsland, België Nederland, Zweden en Spanje. Momenteel zijn de ontwikkelingen in ginland haast niet bij te houden. Bijna wekelijks duiken er nieuwe botteling, op meer en meer divers in smaak.
Er is op dit moment een keuze uit ongeveer 40 verschillende bottelingen die goed te combineren zijn met de 15 tonic waters die wij hebben, de smaaktonen uit de gin versterken en aanvullen.

Grappa en Marc

In Italië en Frankrijk worden de resten van de wijnproductie (pitten, schillen en stelen) opnieuw vergist en gedistilleerd, waadoor er In Italië Grappa en in Frankrijk Marc ontstaat. Deze distillaten worden vaak niet in hout opgeslagen, maar in stalen vaten waardoor zij hun blanke kleur behouden.
Naast blends van diverse druivenrassen worden er ook grappa’s gemaakt met de smaaktonen van de gebruikte druivensoort b.v. Moscato, Chardonnay, Barbera, Barolo en nog veel meer andere.
Wij hebben voor u Sibona, Nonino en Villa da Varda.

Liquid Gold

Koningstraat 33
2011 TC Haarlem
Telefoon: +31 23 551 0080

Openingstijden.

Dinsdag: 11:00 – 17:30
Woensdag: 11:00 – 17:30
Donderdag: 11:00 – 17:30
Vrijdag: 11:00 – 17:30
Zaterdag: 10:00 – 17:00

Proeverijen

Een van onze specialiteiten is het verzorgen van proeverijen. Laat je informeren over de mogelijkheden.

Lees meer

Aankomende evenementen

Geen evenementen

Nieuwsbrief